El grup municipal d'ERC a l'oposició de les Preses ha fet pública la seva oposició al projecte de fer 2 rotondes a la C-152 per tal d'evitar els embussos a la travessa de la localitat. Els republicans volen que Territori aparqui el projecte de les rotondes i, en canvi, activi el projecte de la variant la Vall d'en Bas - les Preses - Olot. Segons el seu criteri, les rotondes no solucionaran els problema dels embussos, sinó que encara el faran més greu. En aquest sentit, exposen que «les rotondes suposaran més transit per l'interior del poble, més sorolls i més cues».

El posicionament dels republicans deriva d'una assemblea de veïns, en la qual l'alcalde, Pere Vila (CiU), acompanyat de 2 tècnics, van exposar el volum de trànsit que suporta la localitat i la problemàtica de les congestions. Van insistir que el problema principal són els girs a l'esquerra dels veïns. Per solucionar-ho van proposar la construcció de dues rotondes a les entrades del poble. Es tracta d'una inversió del voltant del milió d'euros que ja ha estat anunciada per Territori i Sostenibilitat.

Els republicans reconeixen que el trànsit provinent dels Túnels de Bracons ha portat el poble a una situació límit. Això no obstant, consideren que només es pot corregir amb una actitud exigent i reivindicativa vers l'enllaç Olot-Bracons. A més demanen «retornar el projecte de les rotondes a la Generalitat perquè no s'ajusta a les necessitats dels veïns». També consideren que té un cost massa elevat i ajornarà la solució amb l'excusa d'una intervenció pal·liativa, que s'expliqui clarament el grau de compromís de l'equip de govern amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i volen que qualsevol actuació sigui consensuada, es posi a exposició pública i que la decisió última la tinguin els veïns.