Modus operandi perillós però utilitzat ja en dues ocasions en tres setmanes a les comarques de Girona: l´ús d´explosius per aconseguir els diners del caixer automàtic d´una sucursal bancària. És el sistema que van emprar uns lladres a Tamariu a principis de juny i dissabte a Riudellots de la Selva.

Els Mossos d´Esquadra estan investigant qui hi ha al darrere i estan intentant esbrinar si tot és obra de la mateixa banda. El que també resulta curiós del cas és que en les dues ocasions van elegir entitats del Banc Popular.

Segurament perquè el tipus de caixer se´l coneixen o havien ja aconseguit extreure´n diners. De moment no s´han detingut els implicats en els robatoris però se sospita que serien els mateixos en els dos casos. A Tamariu, un testimoni va veure fugir els lladres.

Aquest tipus de robatoris no s´havia donat mai a la província de Girona i el del 7 de juny a Tamariu va ser-ne el primer cas. En aquesta ocasió, els pispes finalment no van aconseguir endur-se els diners. En canvi, a Riudellots sí que van emportar-se el botí però no va transcendir-ne la quantitat.

A l´àrea de Barcelona sí que és un tipus de cop més habitual i, sense anar gaire lluny, aquest Sant Joan va produir-se´n un en un centre comercial de Sant Quirze del Vallès on van fer volar dos caixers i hi va haver almenys cinc persones que van participar en el succés.

El tipus de succés, que és conegut com a Plof Kraak, és el més habitual i consisteix a accedir al dispensador de bitllets rebentant el caixer automàtic amb material explosiu. Consisteix, en primer lloc, a posar una mànega amb càrrega explosiva a la part d´expulsió dels bitllets del caixer mitjançant un filferro que fan servir com a guia. Després cal donar un impuls elèctric a l´explosiu per mitjà d´una pila de petaca perquè es produeixi una explosió. Posteriorment, l´ona expansiva fa que la porta posterior del caixer surti disparada i sigui possible emportar-se els diners.