Olot ha començat la construcció del nou sistema de llums de la plaça Major

Es millorarà el sistema elèctric i el d'engalanaments

29.06.2016 | 07:27

L'Ajuntament d'Olot ha començat la construcció dels quatre suports multifuncionals que s'instal·laran als extrems de la plaça Major de la ciutat. Els suports serviran per subjectar els cables de suport per als diversos muntatges festius que tenen lloc habitualment a la plaça. Un dels més concorreguts són les ballades de gegants que es porten a terme durant de les Festes del Tura del mes de setembre.

Aixó no obstant, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), en una de les seves darreres compareixences va dubtar de la possibilitat que estiguin enllestits per les festes del Tura. Llavors s'haurà d'esperar un altre esdeveniment per a la seva estrena.

Els arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner són els autors de la proposta, que preveu instal·lar nous suports per millorar la il·luminació de l'espai i disposar d'un sistema d'engalanaments amb millors condicions i sense afectació a les façanes,

Per aconseguir-ho preveuen la instal·lació de 4 fonts de llum a la plaça Major. Cada font estarà formada per una estructura de tubs de poc més d'onze metres d'alçada.

El sistema garanteix el suport estructural del cablejat aeri, però la seva forma també té l'objectiu d'aconseguir fanals de formes més lleugeres per aconseguir mes lluminositat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema