L'Ajuntament de Banyoles s'ha compromès a mitjançar per evitar cap desnonament sense sense ordre judicial, un delicte flagrant o una situació de perill per a la seguretat de les persones. I si es dóna algun d'aquests casos, el Consistori procurarà reallotjar les famílies desnonades en un espai alternatiu. El ple municipal va aprovar una moció presentada per la CUP -a l'oposició- i a petició de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Banyoles, que també preveu la col·laboració de l'Ajuntament en la negociació amb les empreses de llum, gas i aigua, tant per evitar que els tallin com per aconseguir fons perduts i descomptes per a persones en risc d'exclusió residencial.

El text aprovat per ple també estableix que l'Ajuntament, amb el Col·legi d'Advocats, el Servei d'assessorament jurídic en cas de desnonaments i un servei d'intermediació hipotecària col·laboraran en la negociació amb els bancs i els propietaris d'habitatges per regularitzar un lloguer social que no superi el 10% dels ingressos ponderats de la família si estan per sota del 0,89 de l'indicador de renda de suficiència (IRSC), el 12% si són inferiors al 0,95 o el 18% si són iguals o superiors al 0,95 de l'IRSC.

A més, l'acord contempla que l'Ajuntament empadroni els integrants de les famílies amb problemes per assumir el cost d'una casa per assegurar assistència mèdica al Centre d'Atenció Primària proper al domicili i permetre l'escolarització d'infants, si és el cas.

La PAH va celebrar l'aprovació, però també va reclamar al regidor d'Habitatge sancionar els propietaris de pisos buits que no hi facin obres per garantir l'habitabilitat.