Cada dia es produeixen gairebé 1.000 accidents de trànsit a la demarcació de Girona. Aquesta xifra abasta tant els més lleus com el de gravetat o mortals. En total, durant el 2014 va haver-hi 362.271 sinistres viaris, segons la Memòria social de l'assegurança espanyola del 2015 d'Unespa (Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores).

Els sinistres viaris més habituals, segons es desprèn de l'estudi, són aquells que suposen reparacions dels llums del vehicle o bé, danys. Solen ser per tant, accidents lleus i dels anomenats «xapa i pintura».

Cal destacar que la província de Girona se situa en la 26 de tot l'Estat espanyol pel que fa a nombre de sinistres viaris. Allà on hi va haver més és a la de Madrid amb més de 7,5 milions i en segona posició hi ha Barcelona amb 2,7 milions durant el 2014. La província amb menys accidents de trànsit durant aquell any és la ciutat autònoma de Ceuta i la segueix, la província de Sòria amb 71.169 fets durant el mateix període.

Si s'analitza per tipologia d'accidents tenint en compte les cobertures de les asseguradores cal destacar que a Girona hi va haver 23.597 d'accidents que van suposar danys materials i per tant, que l'assegurança va haver d'activar aquest tipus de responsabilitat civil. Mentre que de trencament de lluminària del vehicle, un total de 19.624 casos durant el 2014.

També va haver-hi 13.609 accidents de trànsit en el qual els vehicles estaven assegurats a tot risc i van patir danys, van ser un total de 13.609.

Untitled infographic

Create line charts

4 robatoris al dia

Una dada destacada també encara que per nombre sigui menor és en els casos de robatoris que les asseguradores van haver d'actuar ara fa dos anys.

Ho van haver de fer en més de quatre ocasions cada dia, cosa que suposa un total de 1.511 robatoris a la província de Girona. En aquest tipus d'assegurança hi entra dependent de la cobertura per exemple, sí t'han robat tot el vehicle, o si només algun tipus de peça.

Els accidents que van acabar amb danys corporals van ser un total de 7.092 i de tots els sinistres viaris de l'any 2014 hi va haver fins a 3.266 casos que es va activar la cobertura de defensa jurídica. És a dir aquella que s'activa si l'assegurat vol fer en el moment de l'accident algun tipus de reclamació.

D'altres tipus de conseqüències que es produeixen dels accidents de trànsit de vegades són els incendis. En concret, van ser-ne 123 fets durant tot el 2014. I de tots els 362.271 sinistres viaris que hi va haver durant aquest període, només 37.473 van suposar l'assistència de l'asseguradora a la carretera, segons l'estudi.

Pel que fa al tipus de vehicles que van patir més accidents, el balanç anual d'Unespa destaca que a tot Catalunya van ser els escúters els protagonistes, ja que de fet, a tot Espanya els vehicles que més van patir accidents són els de dues rodes. Quan a l'edat i la cobertura, les asseguradores destaquen que han detectat que els joves de fins a 35 anys són els que tendeixen a tenir una participació més elevades en els accidents greus, de tipus corporal i també en aquells on se'ls acaba retirant el permís de conduir.