Una nova vaga de controladors aeris a França va tornar a provocar retards ahir a diversos vols de l'aeroport de Girona.

Les demores van produir-se al llarg del dia, si bé van ser més intenses durant el migdia i primera hora de la tarda, i van afectar rutes que no necessàriament sobrevolaven l'espai aeri gal. En aquest sentit, diversos usuaris van denunciar retards d'entre mitja hora i tres quarts, tant en vols d'anada com de tornada.

Aquesta no és la primera vegada que les protestes dels treballadors francesos encarregats de controlar el trànsit aeri fan vaga. De fet, des del mes de març n'hi ha hagut més d'una al mes, algunes més intenses que d'altres, com la que a finals de març va obligar a cancel·lar diversos vols de l'aeroport de Girona. Ahir més enllà dels retards l'aeroport no va registrar incidències al respecte.

Vols cancel·lats al Prat

On sí que hi va haver més problemes va ser a Barcelona. Un total de 14 vols que havien d'operar ahir des de l'Aeroport de Barcelona-el Prat van ser suspesos fins a les 09.00 hores a causa de la vaga de controladors francesos, va informar Aena.

Segons va informar EFE, el de Barcelona va ser l'aeroport espanyol més afectat per la vaga, que va obligar a cancel·lar un total de 49 vols entre aeroports de la xarxa Aena i aeroports francesos fins a les 09.00 hores. Aena va programar per a aquesta jornada 300 vols amb França i entre la passada mitjanit i les 09.00 hores se n'havien operat ja 21, mentre que 49 havien quedat cancel·lats.

L'aeroport més afectat per la protesta a França va ser el de Barcelona-el Prat, en què es van cancel·la 14 vols, davant dels 7 operats, i que avui té previstos 88 vols amb França. El segon aeroport amb més cancel·lacions va ser Palma de Mallorca, on fins a les 9.00 hores s'havien cancel·lat 13 vols.

Amb aquesta nova aturada, els controladors aeris gals se sumen les protestes del conjunt de la població francea contra de la reforma laboral dissenyada pel Govern dirigit per François Hollande, unes protestes que ja fa setmanes que duren.