Un estudiant dels Maristes de Girona ha tret la segona millor nota de la Selectivitat a CatalunyaHa obtingut un 9,70 i es tracta de David Ramírez Saco.

Al jove l'acompanyen cinc estudiants més de la demarcació de Barcelona que han tret la mateixa qualificació.

L'alumne però que ha tret la nota més alta de la Selectivitat a Catalunya. Ha aconseguit una qualificació de 9,80 i es diu Patricia Torres Ravés i va a l'Institut Pons d'Icart.

Els joves barcelonins que acompanyen al gironí David Ramírez Saco a la segona posició són Pol Gómez Riquelme, del Col·legi Sagrada Família de Sabadell; Margarita Pich-Aguilera Blasco de Sant Cugat del Vallès, que estudia al Col·legi La Vall; Pau Ariño Luque de Sant Feliu de Llobregat, que estudia a l'Institut Sant Just Desvern; Laura Cercós Tuset, de l'Institut Emperador Carles de Barcelona, i Kim López Güell dels Jesuïtes Casp - Sagrat Cor de Jesús de Barcelona.

A Lleida, la millor nota ha estat un 9,50 i l'ha obtinguda la Núria Alegret Badia d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà), de L'Institut de Tremp.

Els estudiants catalans van poder consultar la nit de dimarts a dimecres les seves qualificacions de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Les dades van començar a ser accessibles pels volts de les 9 del vespre de dimarts, tot i que la data marcada oficialment per a la comunicació de les qualificacions era dimecres, 29 de juny.

Les proves de selectivitat es van fer entre el 14 i el 16 de juny i enguany s'hi van presentar 32.224 estudiants -69 més que l'any passat-.