L'Ajuntament de Celrà (Gironès) pagarà l'IRPF i l'IVA trimestrals a l'Agència Tributària de Catalunya. L'alcalde, el cupaire Dani Cornellà, ha signat una resolució on, a partir d'ara, ordena que aquests ingressos es facin directament a l'agència. La decisió dóna compliment a la moció que tot el ple va aprovar per unanimitat el desembre passat, per deixar d'abonar aquests tributs a l'estat espanyol. Tot i que hi ha un informe desfavorable de secretaria i intervenció, Cornellà ha tirat endavant la decisió i n'assumeix "tota la responsabilitat" perquè entén que aquest és el mandat del ple i, per extensió, del poble. "A Celrà no obeïm lleis injustes ni la judicialització de la política catalana", subratlla.

La moció que demanava deixar de pagar a l'Agència Tributària espanyola, i passar a fer-ho a la de Catalunya, es va aprovar el 15 de desembre passat. Tots els grups del ple (CUP, ICelrà i Convergència) van donar suport a l'escrit. Per donar-li compliment, l'alcalde ha signat un decret d'alcaldia on resol "ordenar els pagaments que hagi d'efectuar l'Ajuntament, corresponents a l'IRPF i a l'IVA, del segon trimestre del 2016 i següents, a l'Agència Tributària de Catalunya".

L'alcalde assumeix tota la responsabilitat d'aquesta decisió. La pren, de fet, després que secretaria i intervenció hagin elaborat un informe desfavorable als pagaments. "Assumeixo tota la responsabilitat entenent que aquesta és la voluntat unànime del ple municipal; a Celrà no obeïm les lleis injustes ni la judicialització de la política catalana", ha subratllat Dani Cornellà.

"Pagarem a l'Agència Tributària de Catalunya, no despenjarem l'estelada, no contestarem als requeriments de l'Audiència Nacional ni acatarem la suspensió de les lleis catalanes per part del Tribunal Constitucional", ha afegit l'alcalde de Celrà. I ha conclòs: "El nostre mandat és la declaració del 9-N i crear una República Catalana".