La lentitud burocràtica manté encallada la subvenció de Governació que ha de permetre refer la xarxa d'aigua de Vilademuls i garantir l'abastament del poble, una obra que l'Ajuntament confiava enllestir abans que comencés l'estiu, la calor i, en conseqüència, l'augment del consum.

Ahir, l'alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, va recordar que ja han passat set mesos des que la Conselleria es va comprometre a concedir l'ajuda econòmica i va recordar l'emergència que el municipi va viure el darrer estiu, quan l'Ajuntament va haver de portar camions amb cubes d'aigua i construir una canonada provisional i insuficient. Tan sols aquesta setmana s'han produït cinc rebentades, unes avaries constants durant l'últim any perquè la canonada provisional és més estreta del desitjable i circula al descobert.

L'alcalde està en contacte amb Governació i té constància de què la subvenció està concedida, però la lentitud administrativa fa que els diners no arribin. Això també fa que Terés temi perdre una subvenció que sí tenen, del Departament de Territori i Sostenibilitat, prorrogada i amb el setembre com a data límit.

L'alcalde va concretar que els trams més problemàtics són una canonada al nucli de Vilamarí, que passa per sota de Ca l'Oliva i arriba fins a Olives; i una altra que subministra uns masos a Sant Esteve de Guialbes, «on les rebentades són constants» -va remarcar. Davant el retard, l'Ajuntament estudia tirar endavant separar aquests sectors del projecte general, pel que podrien comptar amb una ajuda de la Diputació.

«Ja ha arribat l'estiu, han pujat les temperatures i s'ha disparat el consum», va descriure l'alcalde, qui va afegir que «estem aguantant per evitar les cubes, però sabem que la infraestructura provisional.