La Universitat Politècnica de Girona acollirà demà una jornada de formació en prevenció de riscos laborals per al professorat de Secundària, organitzada per la Càtedra de Seguretat i Salut en el Treball i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UdG dintre del projecte europeu Mind Safety, Safety matters. Aquesta jornada d'estratègies innovadores pel treball didàctic dels riscos aplegarà prop d'un centenar de docents de centres d'arreu de Catalunya.

La Unió Europea posa en marxa el projecte Erasmus+ Mind Safety, Safety Matters, de tres anys de durada, que vol avaluar l'estat de la formació en prevenció de riscos laborals dels menors de 14 a 18 anys, detectar les seves necessitats formatives i generar materials tant per als estudiants com per als docents. La finalitat última és promoure la cultura de la prevenció per reduir la sinistralitat laboral dels joves quan s'incorporen al món laboral. És una iniciativa de set equips de cinc països europeus per promoure l'intercanvi de coneixements i experiències, el desenvolupament d'una comunitat de pràctica per a l'ensenyament de la seguretat i la salut.

És en aquest marc que la Càtedra de Seguretat i Salut en el Treball i l'Institut de Ciències de l'Eduació Josep Pallach organitzen demà la primera jornada de difusió local del projecte. Amb el títol Jornada d'estratègies innovadores pel treball didàctic dels riscos, s'adreça a docents, coordinadors de prevenció de riscos laborals de ecundària i administracions públiques. Els assistents obtindran informació concreta i pràctica sobre el disseny de materials i activitats d'aprenentatge innovadores i motivadores per desenvolupar la prevenció de riscos laborals i les cultures preventives entre els joves.