Els hotels gironins arrenquen l'estiu amb reserves de fins al 80% a la Costa Brava i confien repetir les xifres d'ocupació del 2015. En espera que arribi l'agost, el mes més fort, el sector encara la temporada alta amb optimisme. Aquest juliol, el gruix de les reserves -com també passa en d'altres anys- es concentra en la segona quinzena.

Des de Portbou fins a Blanes, els hotels ja tenen reservats entre el 70 i el 82% dels llits. Al costat del turista de proximitat -sobretot, de l'àrea de Barcelona- el litoral també rebrà francesos, alemanys, anglesos i russos. Càmpings i cases de turisme rural també preveuen que aquest estiu deixi ocupacions que permetin penjar el cartell de «ple» -sobretot, a l'agost. Si bé alerten, això sí, que cada cop els turistes reserven més a darrera hora i que es redueix el nombre de nits.

Més ocupació a partir del 15

La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines preveu que «la temporada turística sigui bona i semblant a la del 2015», on l'ocupació es va tornar a enfilar. De moment, la Federació només té dades de juliol perquè fa previsions mes a mes. El sector l'encara amb optimisme i hi ha zones del litoral que ja esperen ocupacions de fins al 82% a la segona quinzena.

De fet, subratlla la Federació, «en general l'ocupació hotelera a les comarques gironines serà més alta a partir del dia 15, seguint la tendència dels últims anys». Les dues primeres setmanes de juliol, els hotels i allotjaments agremiats repartits de nord a sud de la Costa Brava esperen ocupacions d'entre el 60 i el 74,5%. Les reserves, però, s'enfilen a partir de la segona quinzena. Aleshores, a la Costa Brava Nord es preveuen ocupacions del 70%; a la Centre, del 82%, i a la Sud, del 73%.

Pel què fa a interior i muntanya, les ocupacions se situen al voltant de la franja del 50%. Si bé durant la segona quinzena milloren sensiblement, l'alça no és tan acusada com a les zones de costa. És a dir, que el turista segueix preferint sol i platja.

Durant les dues primeres setmanes de juliol, l'interior de la Selva i la Garrotxa preveuen ocupacions del 47 i el 51%; Girona ciutat i rodalies, del 54%; la Cerdanya, del 46% i el Ripollès, del 50%. A la segona quinzena, pugen menys les dues de muntanya.