Els estudiants gironins van començar a saber si havien aprovat la selectivitat o no dimarts al vespre, quan encara faltaven hores per al 29 de juny, la data que la Secretaria d'Universitats havia fixat per donar a conèixer les qualificacions. Ja el dia oficial, dimecres, el web de la Generalitat que publica els resultats va quedar col·lapsat. Aquest matí, el Govern en fa una valoració de conjunt i se sabran els estudiants que han aconseguit les millors puntuacions.

La Secretaria d'Universitats depenent del Departament d'Empresa i Coneixement va publicar els resultats de les qualificacions de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) dimarts i, des de llavors, els estudiants poden consultar les dades de les proves, de manera individualitzada, a través del servei Accesnet del portal web de la Generalitat (https://accesnet.gencat.cat/accesnet/index.html).

Les dades van començar a ser accessibles pels volts de les 9 del vespre de dimarts, tot i que la data marcada oficialment per a la comunicació de les qualificacions era dimecres, 29 de juny.

Segons fonts de la Secretaria d'Universitats consultades, l'avançament d'unes hores de l'accés de les notes per internet es va fer per evitar que una allau de consultes simultànies pogués provocar col·lapse als servidors o dificultats de connexió. Amb la mateixa finalitat, segons les aquestes fonts, s'han optimitzat els servidors del servei Accesnet de la Generalitat. Tot i aquestes prevencions, la xarxa es va col·lapsar en diferents moments d'ahir.