Els requeriments que l'Ajuntament va enviar a propietaris del nucli antic d'Olot perquè resol?guessin els problemes de desprendriments d'elements de les façanes o de les teulades han donat resultat. Ho va valorar -ahir- Josep Gelís (regidor d'Espai Públic i Medi Ambient). «Haureu vist -va assenyalar- que en el barri vell aquesta setmana ha començat a haver-hi moltes màquines i moltes obres de reparació de façanes».

Va puntualizar:?«Tot això fa referència als requeriments que hem anat fent -des de fa uns quants mesos- als diferents propietaris perquè arreglin les seves propietats, perquè no hi hagi cap perill a la via pública».

Va seguir: «Sempre ens referim al perill que pugui venir dels balcons, les façanes, les cornises, o els canals». Va considerar que la resposta a les demandes de l'Ajuntament ha estat molt positiva. «Aprofito -va comentar- per agrair que els propietaris hagin començat les obres». Va subratllar: «Iniciat les obres sense que els ho haguem hagut de tornar a notificar». Va valorar: «Hi havia un perill a la via pública i en aquests moments es resol amb prou rapidesa».

La possibilitat de mals provinents de desprendiments de materials arquitectònics va ser el motor que va mobilitzar els veïns del nucli antic d'Olot per reclamar millores al barri. Les reclamacions i protestes van començar a partir de la caiguda de part de la teulada d'una casa al vespre del 10 d'abril. La situació de perillositat que l'enfonsament va provocar a les cases del carrer Lliberada Ferrarons va provocar el desallotjament de 31 veïns.

Vint-i-quatre dels habitants del carrer van restar en els allotjaments que els havia procurat l'Ajuntament o que s'havien aconseguit ells mateixos més de 40 dies.

Empesos per la situació dels habitants del carrer Lliberada Ferrarons, veïns d'altres carrers van exposar que unes hores abans de la caiguda de la teulada en un altre indret del barri havia caigut un cornisa de tal manera que havia fet mal de poca consideració a una dona.

Van iniciar un seguit de reunions per tal d'activar una plataforma ciutadana que defensés el barri vell. Van fer diferents comissions i van convocar una manifestació.

El 7 de maig, un centenar de veïns van concentrar-se a les escales de Sant Esteve i van fer una marxa amb pancarta que va seguir els principals carrers del barri.

Els mateixos carrers que ahir acollien 2 balcons grua. També hi havia paletes que tapiaven el solar de la casa, on va caure la teulada. L'Ajuntament la fer ensorrar. Ahir estava ensorrada i amb els murs coonsolidats.