Un alumne dels Maristes ha tret, per segon any consecutiu, la millor nota gironina a la selectivitat. Es tracta de David Ramírez, veí del barri de Santa Eugènia de Girona, de 18 anys i amb un germà de 16. Ha obtin-gut un 9,7 a les PAU i li ha que-dat un 13,23 sobre 14. Aquest curs ha guanyat la fase provin-cial de les Olimpíades de Geo-logia, pel que va guanyar una matrícula gratuïta a la UdG.

També va córrer abans d'hora al web per saber la nota?

Hi havia una psicosi bestial des de dimarts a les 8 de la tarda. Vaig estar una hora de rellotge intentant mirar la nota i vaig poder a les 9. Em vaig tancar a l'habitació. No m'ho creia i, com que sóc persona incrèdula, em vaig descarregar el document al mòbil 2 o 3 cops.

Finalment, s'ho va creure?

Dimecres em van trucar d'Universitats per dir-me que era de les 4 millors notes de Catalunya i la millor de Girona. Com que no m'ho creia, més tard vaig telefonar per comprovar que aquella persona era de la Generalitat. Pensava que era una broma...

Com es va preparar?

Era aficionat a veure entrevistes als nois amb les millors notes, que deien que s'ha d'estudiar moltes hores però no m'ho creia. El que és important és estar atent a classe. Hi ha hagut gent que ha treballat més que jo a casa, que ho he fet, però sobretot he estat atent. Un altre punt important és començar a treballar des de primer, des del moment que vaig posar un peu a Batxillerat em vaig dir: s'ha acabat el bròquil.

I durant la setmana clau?

Vaig estudiar, però l'herència del curs em va servir molt. Penso que la clau és l'equilibri entre la part acadèmica i els amics. Si no tens oci, a segon estaràs tan cremat que ja no podràs.

Quines aficions té?

Sóc un apassionat del bàsquet, jugo al Club Esportiu Santa Eugènia i espero continuar la temporada que ve. L'altra afició té a veure amb el tema principal del meu treball de recerca, sobre la viquipèdia en català. M'agrada editar-hi, sobretot en bàsquet. Sóc molt partidari del coneixement lliure.

Quin examen li va semblar més complicat?

El de castellà, el primer, i és curiós perquè la meva llengua materna és la castellana. Encara que jo sabia què era la paronímia... Vaig treure un 9, però no em vaig sentir cómode. Tampoc en el de Química, que vaig treure un 7,5.

Quines han estat les seves notes més altes?

Tres deus en Català, Anglès i Ciències de la Terra i un 9,5 en Història d'Espanya.

Va fer la discutida prova d'Economia i Empresa?

No, però tinc companys que, literalment, van plorar. Les notes han estat baixíssimes. Jo crec que la queixa era justificada.

A partir del curs vinent, què estudiarà?

Medicina a la UdG. Ho tinc força clar des dels 15 anys, però des de llavors he tingut dubtes de com funcionaria la facultat perquè no hi havia cap promoció. Però els resultats del MIR, que van ser bestials, em van donar l'impuls necessari per queda-me a fer Medicina a Girona. Tot i que tinc la nota per entrar a Barcelona o a qualsevol d'Espanya.

També té clara l'especialitat?

Encara no, tot i que he estat mirant Neurologia i Medicina esportiva. Però queden 6 anys llargs de carrera i el MIR, aprendré moltes coses noves i segurament canviaré d'opinió.

Què opina de la selectivitat i del canvi cap a una revàlida?

Realment, no respon a la capacitat d'un alumne, però una revàlida encara la demostra menys. La Selectivitat és un mal menor.