L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), amb el suport de l'organisme autònom de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), ha concedit tres beques postresidència per a professionals que ja han acabat l'especialització i amb la finalitat que desenvolupin projectes de recerca.

Els tres projectes seleccionats estan vinculats a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i van a càrrec de la neuròloga Anna Cots, la farmacèutica especialitzada en farmàcia hospitalària Mireia Vila i el pneumòleg Eric Rojas.

Les beques s'han atorgat per segon any consecutiu -el 2016 s'ha ampliat amb una, ja que el 2015 se'n van donar dues-, amb l'objectiu doble d'ajudar a potenciar la recerca clínica translacional entre joves especialistes i oferir-los una entrada al món laboral, tot just quan acaben l'etapa formativa al Trueta, a l'àmbit d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut o a l'Institut d'Assistència Sanitària. Els guardonats signaran un contracte de 40 hores setmanals de decicació a la recerca compatible amb altres contractes laborals dins la xarxa sanitària, sempre que siguin a temps parcial o de guàrdia.

La iniciativa s'emmarca en el Pla estratègic de l'IDIBGI, que promou una recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de la salut que facilita la seva translació a la pràctica clínica habitual.