Els càmpings gironins donen feina a 6.500 persones durant la temporada d'estiu

La inversió en nous serveis i modernització d'instal·lacions creix un 16% respecte la temporada 2015

04.07.2016 | 14:56

Els càmpings de les comarques gironines han estrenat la temporada amb nous equipaments, serveis renovats i millores a les instal·lacions. En conjunt, les inversions arriben als 17 MEUR , un 16% més que l'any passat. En els darrers tres estius, el sector ha invertit un total de 45,5 MEUR per consolidar-se com a establiments de referència. Durant l'estiu, el sector del càmping dóna feina a 6.500 persones a la demarcació de Girona. Segons dades de l'Associació de Càmpings de Girona, durant els darrers anys la xifra d'ocupació ha anat creixent. Els càmpings gironins esperen mantenir la tendència a l'alça de l'estiu passat, quan després de set anys de caiguda van aconseguir créixer i captar un 3% més de visitants.

Els càmpings han continuat fent millores per posicionar-se com a establiments de referència arreu d'Europa. Aquesta temporada han destinat 17 MEUR a crear nous equipaments i serveis, i a millores de les instal·lacions per tal d'iniciar una nova temporada amb una oferta turística de primer nivell. Respecte el 2015, la inversió creix un 16% ja que el 2015 va ser de 14,5 MEUR. En els darrers tres estius, el sector ha invertit un total de 45,5 MEUR per consolidar-se com a establiments de referència.

Un any més s'han instal·lat bungalous nous i s'han renovat els existents, s'han construir nous equipaments lúdics, s'han millorat els espais comuns, s'ha renovat la maquinària i s'ha millorat la connexió a Internet, entre altres actuacions.

El sector del càmping és un dels més potents turísticament parlant a la demarcació de Girona. Segons dades de l'Associació de Càmpings, durant l'estiu treballaran als càmpings 6.500 persones. L'associació gironina és la més antiga d'Espanya, compta amb 75 associats (més del 80% dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa el sector com la primera oferta turística reglada.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destaca el "gran esforç" que fan els establiments per invertir constantment i seguir posicionats com a oferta turística de referència. "Es fa una reinversió permanent i això permet que els càmpings disposin d'una oferta excel·lent per seduir cada any al visitant", ha destacat.

Nou càmpings de les comarques de Girona s'han situat entre els millors d'Europa després de ser distingits a Stuttgart (Alemanya) amb el prestigiós premi Best Camping 2016 que atorguen les associacions d'automobilistes ADAC ( la que té més socis d'Alemanya amb més de 19 milions) i l'holandesa ANWB ( amb més de 4 milions de famílies associades).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema