Liciten les obres de millora de la carretera de Sant Joan les Fonts

S'eixamplarà el pont sobre el riu i es construirà un mur d'escullera i un itinerari per a vianants

04.07.2016 | 10:59

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres de millora i eixamplament d'un tram de 375 metres de la GI-522 dins del municipi de Sant Joan les Fonts. Els treballs, que tenen un pressupost previst de 889.000 euros, afavoriran la seguretat d'aquest tram de carretera que no disposa de voreres. Es preveu que les obres arrenquin abans de finals d'any i s'allarguin uns sis mesos.

L'actuació principal serà l'eixamplament del pont sobre el riu Fluvià que passarà dels 6,5 metres actuals als 11. També es construirà un mur d'escullera de 100 metres de longitud i un itinerari per a vianants al costat de la carretera. Des de Territori assenyalen que actualment, els vianants que volen passejar per aquesta zona, han de passar per la calçada i la carretera té un revolt tancat. L'objectiu és millorar la seguretat d'aquest tram de via.

La carretera GI-522 s'inicia a l'antiga N-260, a Castellfollit de la Roca, travessa el nucli urbà de Sant Joan les Fonts i finalitza a la rotonda de la Canya, a Olot. Constitueix l'únic accés viari a Sant Joan les Fonts i, en un tram situat a la sortida del municipi, la carretera té un traçat i una configuració que dificulta els moviments de vehicles i vianants. És en aquest tram de 375 metres, del pas de la carretera a la sortida del nucli urbà, que s'ha previst portar a terme obres de millora. Actualment, els vianants no disposen de voreres i han de passar trepitjant la calçada de la carretera. A més, la via té un traçat amb un revolt tancat.

Les obres inclouen com actuació principal l'eixamplament del pont sobre el riu Fluvià. L'estructura tindrà una longitud de 43 metres i estarà formada per tres arcs. Des del Departament de Territori han previst que passi dels 6,5 metres actuals als 11 metres d'amplada. D'aquesta manera, la circulació per a vianants i vehicles serà més còmoda i amb millors condicions de seguretat. A part, també s'ampliarà el pont sobre el canal, un pont que té uns 10 metres de longitud. També està prevista la construcció un mur d'escullera de 100 metres de longitud, un itinerari per a vianants al costat de la carretera, la pavimentació de tot el tram, la construcció d'elements per facilitar el drenatge de la carretera, abalisament, barreres de seguretat i senyalització. També es reposaran tots els serveis afectats i es faran obres complementàries de canalitzacions de serveis. Les obres tenen un pressupost de 889.000 euros, començaran abans de finals d'any i tindran una durada de sis mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema