Els càmpings de les comarques gironines han estrenat la temporada amb nous equipaments, serveis renovats i millores a les instal·lacions. En conjunt, les inversions arriben als 17 milions d'euros, un 16% més que l'any passat. En els darrers tres estius, el sector ha invertit un total de 45,5 milions d'euros per consolidar-se com a establiments de referència. Durant l'estiu, el sector del càmping dóna feina a 6.500 persones a la demarcació de Girona. Segons dades de l'Associació de Càmpings de Girona, durant els darrers anys la xifra d'ocupació ha anat creixent. Els càmpings gironins esperen mantenir la tendència a l'alça de l'estiu passat, quan després de set anys de caiguda van aconseguir captar un 3% més de visitants.

Els càmpings han continuat fent millores per posicionar-se com a establiments de referència arreu d'Europa. Respecte al 2015, la inversió creix un 16%, ja que el 2015 va ser de 14,5 milions. Un any més s'han instal·lat bungalous nous i s'han renovat els existents, s'han construït nous equipaments lúdics, s'han millorat els espais comuns, s'ha renovat la maquinària i s'ha millorat la connexió a Internet, entre altres actuacions.

L'associació gironina és la més antiga d'Espanya, compta amb 75 associats (més del 80% dels càmpings gironins) i ofereix 119.308 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destacava ahir el "gran esforç" que fan els establiments per invertir constantment i seguir posicionats com a oferta turística de referència. "Es fa una reinversió permanent i això permet que els càmpings disposin d'una oferta excel·lent per seduir cada any el visitant", va indicar.

Millores arreu

Exemples d'algunes de les inversions són les que s'han dut a terme al càmping El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, amb 52 tendes Glamping (38 de dues habitacions i 14 de tres habitacions), a més de 33 nous bungalous. Al càmping Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols, s'han instal·lat nous bungalous de disseny contemporani i acabats de luxe. Al càmping Bella Terra de Blanes s'han fet noves piscines; a La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador s'ha fet un Spa i unes pistes de pàdel. A Las Dunas de Sant Pere Pescador s'ha fet un nou espai de mobile homes. A Cala Gogo de Calonge s'han instal·lat tobogans, s'ha ampliat la zona de platja a les piscines i s'han sumat nous mobile homes i bungalous. Al càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar s'han instal·lat 15 Eco Bungalous més, que s'han sumat als 30 que ja hi havia i s'han fet millores energètiques. Al càmping Treumal de Platja d'Aro s'han incorporat 34 nous mobile homes.

A l'Eurocàmping de Sant Antoni de Calonge s'han adquirit diversos Xalets Comfort Plus (els més luxosos que tenen) per a ampliar l'oferta d'aquest tipus d'allotjament i s'ha construït una piscina privada per als clients d'aquests xalets. Al càmping Valldaro de Platja d'Aro s'ha inaugurat un nou complex de piscines amb jocs aquàtics i espai lúdic i s'ha reformat el bar restaurant. Al càmping Aquarius de Sant Pere Pescador s'ha incorporat una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics. Al càmping Lava, de Santa Pau, s'han modernitzat les oficines centrals i la recepció principal. Al càmping Montjoi de Roses s'ha renovat l'interior dels bungalous. Al càmping Blanes Internacional de Calonge i Las Palmeras de Sant Pere Pescador s'han fet millores en els serveis. Al càmping Empordà de l'Estartit s'ha adquirit maquinària innovadora. Molts altres càmpings també han fet inversions en millores de serveis i equipaments.