Ahir dilluns, l'Audiència de Girona va jutjar un jove acusat, d'una banda, d'assaltar un ancià de 83 anys en un pis de la Vall de Bianya i, de l'altra, de robar-li el cotxe i joies. Segons l'acusació pública, el jove, que n'és el fillastre, el va atacar juntament amb un amic seu a causa de la mala relació que tenien. El pressumpte agressor va negar totes les acusacions al·legant que el dia del robatori, el 22 de juny de 2012, era en un concert a Girona i, a més, no va tornar a la Vall de Bianya. S'enfronta a una pena de 7 anys de presó per un robatori amb violència a casa habitada i per un delicte de lesions. Tanmateix, mentre que la defensa en va demanar l'absolució, la fiscal volia que li apugessin la pena, perquè va realitzar l'empresa difressat amb una perruca de color rosa.

La nit de l'agressió, l'home de 83 anys estava al seu pis acompanyat d'un jove mirant el futbol. L'acompanyant va relatar que, pels volts de dos quarts de deu de la nit, algú va trucar a la porta i l'ancià el va obrir seguidament. "Vaig sentir un cop i com si algú caigués a terra; vaig anar cap allà", va explicar el testimoni. Aleshores, va veure els dos lladregots disfressats: l'un va lligar l'ancià i l'altre el va colpejar a ell. "No estic acostumat a situacions de violència i em vaig quedar paralitzat", va afegir. Malgrat que van fugir cames ajudeu-me, el jove va identificar un dels dos agressors a causa de la seva constitució: era l'amic del fillastre, un home d'origen hondureny, a qui la fiscalia no pot acusar perquè està expulsat del país.

De resultes de l'atonyinament, l'ancià va patir diverses lesions, com ara la fractura d'ossos de la zona del nas, i va necessitar 17 dies per guarir les ferides. Les joies que li van robar van ser taxades pels pèrits en 793 euros i el Citroën C4, en 3.800. Les joies les van recuperar en un establiment de compravenda d'or i els Mossos d'Esquadra van localitzar el cotxe el 24 de juny.

Mentre que la fiscal va demanar una condemna de 5 anys de presó pel robatori i de 2 anys per les lesions, la defensa va voler l'absolució del jove. El judici roman a l'espera de la sentència.