El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei aquest dissabte el nou bus exprés que comunica Girona amb Platja d'Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Palamós i Palafrugell (Baix Empordà). El nou servei s'implanta en dues fases. Els serveis dels caps de setmana es reforcen al juliol i l'agost, amb una oferta de quatre noves expedicions per sentit els dissabtes, diumenges i festius. I a partir de l'1 de setembre s'oferiran sis noves expedicions d'anada i sis de tornada de dilluns a divendres durant tot l'any, que s'afegeixen als serveis de transport existents entre aquests municipis.

Junts amb l'actual servei

Els horaris del servei exprés s'han coordinat amb els del servei interurbà actual de forma que es disposarà d'un total de 34 expedicions (17 anades i tornades) entre Palamós i Girona entre setmana que cobriran tota la franja horària. La demanda anual d'aquest corredor és de 496.000 usuaris i es preveu un increment d'usuaris del 15% un cop consolidada la nova oferta.

El nou servei exprés incorpora una millora substancial en la velocitat comercial, amb una reducció del temps del viatge de fins a 22 minuts en el trajecte fins a Palafrugell, el que suposa una disminució del 20% dels temps de viatge actual. La presentació ahir va anar a càrrec del secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i dels alcaldes de Palamós i de Palafrugell, Lluís Puig i Juli Fernández.