La nova Clínica de Girona serà una realitat l'any 2019. Després de deu anys gestant el projecte del nou edifici, ubicat a la carretera de Barcelona, la futura clínica es començarà a construir a finals d'aquest any i els treballs duraran uns 26 mesos. Pressupostat en 52 milions d'euros que es finançaran amb recursos propis i amb finançament bancari, el nou equipament serà un edifici amb vuit plantes d'alçada més tres de subterrànies, pensat perquè hi entri llum per totes bandes.

El projecte, dissenyat pels arquitectes PMMT amb la col·laboració dels professionals del centre, preveu triplicar l'espai actual, ja que passarà dels 12.000 metres quadrats que hi ha al centre de Girona a més de 36.000. Segons ha explicat el gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, serà un edifici «eficient, sostenible i accessible, un edifici que cura» i que a més, donarà «una nova cara al sud de la ciutat».

La nova seu comparà amb 108 habitacions i 116 llits i ampliarà l'àrea quirúrgica i l'obstetrícia, ja que tindrà tres sales de parts. A més, es potenciarà l'hospital de dia per impulsar la cirurgia major ambulatòria i nous tractaments. També comptarà amb equipaments únics a les comarques gironines, com la ressonància magnètica vertical i una sala de PET-TAC per a malalts oncològics que fins ara s'havien de desplaçar a Barcelona.