La Garrotxa referma que la planta de residus és necessària

El Consell comarcal nega que el projecte oculti interessos econòmics

07.07.2016 | 09:59

El Consell Comarcal de la Garrotxa va refermar ahir la necessitat de construir la planta de residus projectada a Sant Jaume de Llierca i, tot i que ha estès la mà al consistori per abordar la polèmica, va avisar que no permetrà «més dilacions» en el procés, que va iniciar-se l'any 2010. L'ens supramunicipal ha negat que hi hagi interessos econòmics darrere la ubicació de la infraestructura i va anunciar que estudia querellar-se contra tots els que els han «difamat».

Així mateix, i en la línia del que van fer veïns contraris al projecte, representants del Consell es reuniran amb diputats al Parlament per explicar-los la situació. No tenir un centre de gestió de residus comarcals implicarà un sobrecost de 900.000 € el 2020, segons càlculs de l'ens. L'equip jurídic del Consell Comarcal de la Garrotxa treballa en la interposició d'una demanda judicial contra les persones, grups i entitats que han llançat acusacions «sense fonament legal» contra la institució, els seus tècnics, representants polítics i president des del 2010, quan va iniciar-se el procés per construir el centre de residus. «No demostrar amb fets provats les acusacions demostra que l'únic interès és fer impossible el bon diàleg i manipular la realitat», constaten en un comunicat.

L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca manté un contenciós administratiu
per la ubicació triada per a la infraestructura -en sòl agrícola i permeable i amb risc de contaminació dels aqüífers, diuen- i exigeix a la Generalitat que freni el projecte fins que no hi hagi una resolució judicial.

Per la seva part, el Consell de la Garrotxa nega que hi hagi interessos econòmics i recorda que s'han seguit tots els tràmits tècnics i legals establerts, i que l'Agència de Residus de Catalunya ja va donar llum verda al conveni, que preveu un finançament de 14 milions per a l'execució i posada en marxa del centre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema