El Consell Comarcal de la Garrotxa va refermar ahir la necessitat de construir la planta de residus projectada a Sant Jaume de Llierca i, tot i que ha estès la mà al consistori per abordar la polèmica, va avisar que no permetrà «més dilacions» en el procés, que va iniciar-se l'any 2010. L'ens supramunicipal ha negat que hi hagi interessos econòmics darrere la ubicació de la infraestructura i va anunciar que estudia querellar-se contra tots els que els han «difamat».

Així mateix, i en la línia del que van fer veïns contraris al projecte, representants del Consell es reuniran amb diputats al Parlament per explicar-los la situació. No tenir un centre de gestió de residus comarcals implicarà un sobrecost de 900.000 € el 2020, segons càlculs de l'ens. L'equip jurídic del Consell Comarcal de la Garrotxa treballa en la interposició d'una demanda judicial contra les persones, grups i entitats que han llançat acusacions «sense fonament legal» contra la institució, els seus tècnics, representants polítics i president des del 2010, quan va iniciar-se el procés per construir el centre de residus. «No demostrar amb fets provats les acusacions demostra que l'únic interès és fer impossible el bon diàleg i manipular la realitat», constaten en un comunicat.

L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca manté un contenciós administratiu

L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca manté un contenciós administratiuper la ubicació triada per a la infraestructura -en sòl agrícola i permeable i amb risc de contaminació dels aqüífers, diuen- i exigeix a la Generalitat que freni el projecte fins que no hi hagi una resolució judicial.

Per la seva part, el Consell de la Garrotxa nega que hi hagi interessos econòmics i recorda que s'han seguit tots els tràmits tècnics i legals establerts, i que l'Agència de Residus de Catalunya ja va donar llum verda al conveni, que preveu un finançament de 14 milions per a l'execució i posada en marxa del centre.