L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va reclamar ahir una investigació per aclarir l'aparició de la toxina botulínica en lots de mongetes blanques cuites el consum de les quals ha provocat un brot de botulisme en dos bombers de Palafrugell.

En un comunicat, l'OCU recorda que l'Agència de Salut Pública de Catalunya va comunicar el 29 de juny passat l'aparició d'un brot de botulisme amb dues persones afectades. L'endemà, l'Agència va informar de la retirada de diversos lots de productes a priori «sospitosos» retirada de diversos lots de productes a priori «sospitosos»de mongetes blanques cuites envasades en pot i bacallà esqueixat, que van consumir els bombers afectats. L'OCU aconsella els consumidors que hagin pogut prendre aquests pots de mongetes que acudeixin al seu centre mèdic més proper davant qualsevol símptoma.

Per a l'organització és necessari millorar els sistemes d'informació i la rapidesa en la coordinació de solucions per tallar alertes alimentàries i en aquesta ocasió considera que la informació que va emetre l'Aecosan no es va fer pública «amb la rapidesa necessària».