Mestres i escoles que aposten per la innovació en les matemàtiques

L'escola Lacustària, de Llagostera, ensenya avui les noves metodologies que utilitzen els seus docents per ensenyar matemàtiques.

07.07.2016 | 09:59

Les ganes d'aprendre per, en conseqüència, ensenyar millor mouen mestres de matemàtiques convençuts de la necessitat d'innovar que avui participen en una matinal didàctica a l'escola Lacustària, de Llagostera.

Amb l'alumnat de vacances, aquest centre es converteix per unes hores en un aparador pràctic de les metodologies que utilitzen els seus docents, integrats al grup d'innovació matemàtica «a+a+» de la Selva i el Gironès. Segons va explicar la directora de l'escola, l'activitat -a la qual s'han inscrit un centenar de persones- respon a la demanda de centres educatius del seu entorn.

El banyolí Josep Callís, professor de Didàctica de les Matemàtiques de la Universitat de Girona, és el coordinador dels diferents «a+a+» que funcionen arreu de Catalunya, sota el paraigua dels grups de treball de l'associació Rosa Sensat. En aquests moments, a les comarques gironines hi ha dues d'aquestes agrupacions de mestres de matemàtiques implicats amb la innovació, tot i que -com va informar Callís- hi ha la petició de crear-ne un tercer.

Recentment, a Barcelona es van celebrar les VI Jornades d'Innovació Didàctica d'«a+a+», que va permetre a més de 300 docents compartir les seves experiències a les aules. Així, durant la trobada i mitjançant tallers, es van exposar iniciatives que es realitzen a les escoles Lacustària (Llagostera), Pla de l'Ametller, Casa Nostra (Banyoles) i La Bòbila (Les Preses).

Sobre la matinal d'avui a Llagostera, Josep Callís va dir que exemplifica les dinàmiques que impulsen els seus grups de treball «a+a+», entre altres raons per obrir-se a la zona de cada centre educatiu. Abans d'aquesta jornada, ahir es va organitzar una altra trobada al col·legi Lacustària amb la finalitat d'«organitzar un moviment d'escoles integrades a "a+a+", disposades a fer nous passos endavant en el seu procés d'innovació», tal com va explicar el seu coordinador. «Es tracta de generar un col·lectiu d'escoles on la seva actuació es fonamenti a desvetllar al seu alumnat una filosofia crítica, racionalista, activa i catalana», va resumir Josep Callís.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema