La celebració de Sant Joan, que suposa la fi del mes de juny, i la Cantada d´Havaneres de Calella Cantada d´Havaneres de Calella de Palafrugell, que sempre se celebra el primer dissabte de juliol, marquen l´inici de l´estiu dins l´imaginari col·lectiu. I així es fa notar a les platges gironines.

Des de dissabte, la majoria de platges gironines, lluïen des de primera hora un ple pràcticament absolut. En algunes, fins i tot, es feia difícil veure la platja, ja que tot l´espai estava ocupat per tovalloles i cossos buscant el sol.

Les altes temperatures han col·laborat al ple de la Costa Brava. En determinats indrets, especialment si són costaners, sopar sense reserva prèvia ha estat pràcticament missió impossible durant aquest cap de setmana passat. Les gelateries s´imposaven com els millors aliats per fer front a les altes temperatures.

I la roda del turisme ja ha començat a moure´s aquest any per donar pas als mesos més explosius de la costa gironina. Restaurants, però també bars, hotels i càmpings, ja treballen a tota marxa per treure rendiment als millors mesos. Ja ha començat la bogeria de l´estiu gironí, on sovint es fa difícil tenir una vetllada tranquil·la a peu de mar. I si dissabte les cues es concentraven entre Palafrugell i Calella amb motiu de les havaneres, aviat les cues es repetiran per un altre motiu, Cap Roig.

Mobilitat sense retencions

Al llarg de tot el cap de setmana la mobilitat a les carreteres gironines ha estat intensa però pràcticament no ha patit retencions. I és que l´arribada va ser escalonada entre divendres i dissabte. Per contra, ahir al vespre, a quarts de vuit, els cotxes s´amuntegaven a les sortides de Llagostera o Santa Cristina, tot provocant petites retencions que evidenciaven que la tornada sol concentrar-se les vesprades de diumenge.