Estela Vilamala va rebre un premi el passat 29 de juny que reconeix la millor competència clínica de la promoció 2012-2016 del Grau en Infermeria. L'Agrupació de Ciències Mèdiques de la Salut de Girona, creadors del premi amb la col·laboració del Col·legi Oficial d'Infermers de Girona, va aprofitar l'acte de graduació del grau, que es va celebrar al Teatre Municipal, per lliurar-lo.

A més, es van entregar dos guardons més: l'un, el premi extraordinari de titulació del Grau en Infermeria de la promoció 2011-2015, a l'Esther Iglesias; l'altre, el premi de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona als dos millors treballs de fi de grau de la promoció 2012-2016, a la Mireia Moreno i a l'Aitor Valcàrcel.

L'acte, presidit per la vicerectora d'Estudiants, Sílvia Font, va acollir, d'una banda, els 114 infermers que van acabar el grau, i de l'altra, la nova fornada d'estudiants que el començaran. Carme Bertran, degana de la Facultat d'Infermeria, va encoratjar els graduats a realitzar la tasca assistencial amb la tranquil·litat de saber que les competències assolides durant la seva formació els han preparat per realitzar unes guaricions de qualitat.

Tot seguit, l'esdeveniment va adquirir un ambient afable i proper a causa de les paraules del professor del Departament d'Infermeria de la Universitat de Girona i padrí de l'acte, Xavier Ureta, que recordaven algunes anècdotes de les seves classes d'Anatomia i de Fisiopatologia. Ureta va assabentar els graduats del fet que s'han format «amb els millors professors del món que els han preparat per a l’activitat més meravellosa que existeix: tenir cura de les persones». Al seu torn, la presidenta del Consell Social de la UdG, Rosa Núria Aleixandre, va destacar que el tracte humà és una condició imprescindible en un graduat en Infermeria.

Finalment, els graduats van prendre la paraula per tal d'agrair als professors la seva dedicació i per recordar algunes peripècies ocorregudes durant els estudis. La graduació es va entendrir amb la interpretació per part de tres estudiants d'una cançó de Lluís Llach adaptada a la història del seu pas per la facultat.