El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, ha assegurat avui que la gala d'entrega de les estrelles Michelinestrelles Michelin, que es celebrarà al Mas Marroch de Girona el proper 23 de novembre, situarà la província «a l'epicentre de la gastronomia».

El claustre de la Diputació ha acollit avui la presentació oficial de Girona com a seu per a l'entrega d'aquests prestigiosos premis. Roca ha parlat en representació de tots els cuiners amb estrella Michelin, presents també a l'acte, i ha valorat l'elecció com «una gran notícia que a tots els cuiners ens fa feliços. Hem aconseguit que a nivell mundial es parli de Girona amb un respecte important en gastronomia».

«Som hospitalaris, tenim ganes de fer-ho i de lluir: lluir territori i lluir gastronomia», ha assegurat Roca, que ha avançat que la gala posarà en relleu «la cuina de territori i de proximitat però també compromesa amb la creativitat».

El president de la Diputació, Pere Vila, ha anat més enllà quan ha afirmat que «el repte és fer història». En aquest sentit, ha destacat que l'elecció de Girona coincideix amb diverses efemèrides com ara els 50 aniversari de l'Escola d'Hostaleria, els 30 anys del Celler de Can Roca o l'elecció de Catalunya com a Regió Europea de la Gastrnomia.

La gala consistirà en dos actes conjunts: primer l'anunci de les estrelles i després una celebració gastronòmica en la que hi participaran diversos cuiners de la província. La cerimònia donarà a conèixer les novetats de l'edició 2016-2017 a Espanya i Portugal, i comptarà amb la presència del director de Michelin a nivell global. «Ara més que mai, els cuiners ens sentim recolzats. La gala portarà feina però ens en sortirem» ha conclòs Roca.