Un total de 30 equipaments oferiran aquest estiu servei de biblioteques en piscines, platges, jardins i en altres espais a l'aire lliure a les comarques gironines per acostar la lectura als usuaris mentre gaudeixen de les vacances.

Amb aquesta iniciativa es vol evitar que els usuaris hagin de desplaçar-se als espais tradicionals de les biblioteques, i que la lectura sigui una activitat d'oci també a l'estiu, segons ha informat el departament de Cultura de la Generalitat. A Catalunya hi haurà un total de 86 equipaments mòbils, que es coneixen com a «biblioplatges» o «bibliopiscines», entre d'altres denominacions, depenent de la seva ubicació, n'hi haurà 33 a Barcelona, 12 a Lleida, 5 a Tarragona i 6 a les Terres de l'Ebre, a banda de les 30 de Girona.

També es poden aconseguir obres en préstec, obtenir el carnet de la biblioteca i, en alguns casos, connectar-se a internet.Per reforçar l'aliança entre lectura i lleure, s'hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats. El directori complet i altres serveis exteriors es pot consultar al web biblioteques.gencat.cat.