Alumnes d'instituts d'Olot, Banyoles i Girona han guanyat, en diferents modalitats, l'últim campionat de Catalunya de Formació Professional, Catskills, i s'han classificat per a la competició estatal.

Entre els primers classificats hi ha Ricardo Triviño, de l'institut Josep Brugulat (Banyoles), en l'habilitat d'ebenisteria; Maria Pulido, de la Garrotxa (Olot), en tecnologia de la moda; Marc Colomer, de l'Institut Escola d'Hosteleria (Girona), en servei de restaurant i bar; Albert Roura, de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, en disseny gràfic, i Albert Vilaret, Carlos Ruscalleda i Adrià Gutiérrez, del Montilivi (Girona) en programació d'aplicacions informàtiques. Entre els segons i tercers classificats hi ha més estudiants de les comarques gironines.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va entregar dimecres les medalles d'or, plata i bronze als 93 guardonats del campionat de Catalunya de Formació Professional, Catskills 2016. L'acte va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco. Les proves del Catskills es van fer en diferents localitats, entre febrer i juny.

Ensenyament va donar 31 medalles d'or, 31 de plata i 31 de bronze. Els equips guanyadors competiran durant el 2017 al campionat estatal, Spainskills i, si el guanyen, podran participar al Worldkills i l'Euroskills. En aquesta edició, el Wordlskills serà del 14 al 19 l'octubre als Emirats Àrabs Units i l'Euroskills, de l'1 al 3 de desembre a Göteborg (Suècia).