Condis ha retirat de les seves botigues els pots de vidre de 400 grams de mongetes que estan sent investigats pel brot de botulisme a Palafrugell i ha demanat als clients que tinguin algun envàs a casa seva que s'abstinguin de menjar-les. En un comunicat, Condis explica que va procedir a la retirada del producte aquest dijous tan bon punt va tenir coneixement dels fets. Va informar també que en el seu cas només tenia a la venda les mongetes i no el bacallà que també està sent investigat. La cadena de supermercats va informar que ha retirat de la venda les mongetes en qüestió «fins que es confirmi si la intoxicació ha estat provocada per aquest producte».

D'altra banda, va assegurar que està «en permanent contacte amb el fabricant del producte i l'Agència de Salut Pública de la Generalitat per tal de conèixer de primera mà qualsevol novetat respecte a aquest producte i col·laborar en l'esclariment dels fets», al mateix temps que va lamentar els «inconvenients» que l'incident hagi pogut causar als seus clients.

La companyia Copesco Sefrisa, responsable de l'altre aliment que podria estar contaminat, també ha posat a disposició de les autoritats sanitàries per «facilitar al màxim» les anàlisis dels lots de bacallà dessalat de les marques Bon Preu i Royal que van ser retirats per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) pel brot de botulisme. En un comunicat, l'empresa va assegurar que un cop se sàpiguen els resultats d'aquestes proves «informarà i actuarà en conseqüència segons els procediments establerts en matèria de salut alimentària». A més, va detallar que els processos a què estan sotmesos els productes de la marca Royal «compleixen rigorosament tots els requisits en matèria de salut alimentària i tenen el certificat de qualitat IFS».