El Papa declara màrtirs els set missioners morts a Serinyà

Els religiosos, que tenien entre 20 i 28 anys, van morir el 29 de setembre de 1936, durant la Guerra Civil.

09.07.2016 | 00:00

El papa Francesc va declarar que els set religiosos morts a Serinyà el 29 de setembre de 1936 durant la Guerra Civil van ser màrtirs, segons el que va informar ahir el Vaticà.
Els set missioners, que eren de l'orde del Sagrat Cor fundat el 1854 per Jules Chevalier, tenien una edat d'entre 20 i 28 anys.
La declaració del martiri va ser promolguda per la Congregació de la Causa dels Sants el prefecte del qual, el cardenal Angelo Amato, va ser rebut ahir pel papa Francesc.
Els missioners morts van ser Antonio Arribas Hortigüela, Abundio Martín Rodríguez, José Vergara Echevarría, Joseph Oriol Isern Massó, Gumersindo Gómez Rodrigo, Jesús Moreno Ruiz i José del Amo del Amo.
En el «Decret per les causes dels sants» publicat ahir pel Papa, a més, es va reconèxier un miracle a la intercessió de Louis-Antoine Rose Ormières, un mossèn francès i fundador de la Congregació de les Germanes de l'Àngel Guardià (1809-1890).
La declaració del Papa pot contribuir al reconeixement de les víctimes de la Guerra Civil. El gest més ambiciós que hi ha hagut d'impulsar aquesta empresa fou amb la Llei de la Memòria Històrica, aprovada el 26 de desembre de 2007 sota el mandat de Jose Luís Rodríguez Zapatero, el primer article de la qual exposa que «la present llei té com a objecte reconèixer i ampliar drets a favor dels qui van patir persecució o violència, per raons polítiques, ideològiques, o de creença religiosa, durant la Guerra Civil i la Dictadura, promoure la seva reparació moral i la recuperació de la seva memòria personal i familiar.»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema