Entitats de Blanes, Lloret i Tossa, contra l'ampliació de la C-32

Es tracta d'un projecte anomenat "En defensa de la Selva Marítima" i s'han aliat per tenir més força

11.07.2016 | 07:55

Les entitats ecologistes incloses dins de la Plataforma Aturem la C-32 de Blanes i Lloret de Mar i els Amics de Tossa s'han unit creant una nova campanya o projecte, En defensa de la Selva Marítima, que té per objectiu reivindicar la identitat d'aquestes tres viles de la comarca de la Selva, mostrar el rebuig de la ciutadania davant l'ampliació de l'autopista C-32 i treballar en defensa del territori i del patrimoni natural d'aquesta zona costanera. La idea va sorgir arran de la voluntat del Govern de tirar endavant el perllongament de la C-32 amb millores ambientals, una infraestructura que les entitats veuen "innecessària" i que consideren que només servirà per impulsar la construcció de nous edificis, hotels i destruir paisatges que s'han mantingut verges durant anys. Per això, i per fer sentir més la seva veu, han decidit aliar-se per reclamar que no es torni a apostar pel "totxo" i conscienciar la ciutadania.

La prolongació de l'autopista C-32 que vol tirar endavant el govern -amb la col·laboració dels consistoris implicats- continua aixecant polseguera. Ahir, les entitats ecologistes i de preservació del paisatge incloses dins de la Plataforma Aturem la C-32 de Blanes i Lloret i els Amics de Tossa, una associació que compta amb un centenar de membres i que va néixer l'any 1990, van donar a conèixer oficialment la seva unió, que té com a objectiu tenir una veu més potent i fer més força.

La presidenta d'Amics de Tossa, Eugènia Serrat, va assenyalar ahir "que es vol fer una autopista pels problemes que hi ha durant dos mesos i que hi ha altres vies més econòmiques per solucionar".

En concret, el naixement d'aquesta nova aliança està estretament vinculada amb aquesta obra. Serrat assegura que han comprovat que la infraestructura està impulsant l'ampliació urbanística de moltes zones de Tossa de Mar i de part d'aquesta costa que durant anys s'han mantingut totalment verges. "Sempre que es creen noves carreteres o obres com aquesta, van lligades a construccions i demandes de canvis de classificació de sòls", detalla. En aquesta línia, assenyala que estan preocupats perquè torni a reproduir-se una onada urbanística que només beneficiarà empreses o determinades persones que busquen el guany econòmic immediat.

Davant d'aquesta situació, les entitats volen preservar la identitat de cada un dels pobles, les seves característiques, el patrimoni natural i paisatgístic de la zona i lluitar contra una possible segona "bombolla" immobiliària. "L'ampliació de l'autopista suposarà que Tossa de Mar passi a ser un poble dormitori o, com ja està passant ara amb els autobusos que rebem, el barri gòtic de la costa del Maresme", lamenta la presidenta de l'entitat. En aquest sentit, assenyalen que no llançaran la tovallola i continuaran lluitant tot i les dificultats fins aconseguir que no es porti a terme el perllongament. A partir del setembre decidiran quines mobilitzacions o iniciatives emprenen de forma conjunta.

"No" a construir el port
En aquest sentit i davant la possibilitat que el consistori de Tossa de Mar aprovi tirar endavant una consulta per saber si la ciutadania vol un port esportiu a la vila, des dels Amics de Tossa ja han deixat clara la seva postura. Tal i com detalla Serrat, fa uns 10 anys que es va començar a parlar d'aquest projecte que els veïns no aproven. "L'equip de govern actual no portava pas al seu programa electoral la possibilitat de fer-ho, ningú els ha demanat organitzar una consulta", assegura Serrat. Segons denuncia la presidenta de l'entitat, l'obra "malmetria irreversiblement" un tros de costa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema