La reiteració en el pas de vehicles que utilitzen el barri vell de Ripoll per fer drecera, ha empès a incloure una norma en la darrera modificació de l'Ordenança de circulació del municipi, on s'especifica que aquells que hi entrin i en tornin a sortir en menys de cinc minuts, seran denunciats i sancionats.

La instal·lació de càmeres a diferents entrades i sortides del centre adaptat per a vianants de la població, s'ha efectuat durant aquesta setmana i entrarà aviat en funcionament. Per regular-ne l'ús, es van aprovar diferents canvis en l'ordenança, a la qual tots els grups polítics de l'Ajuntament de Ripoll van donar-hi suport en el darrer ple municipal.

S'hi han establert dos horaris diferents. A partir de les sis del matí i fins a dos quarts de quatre de la tarda serà obert a tots els vilatans, però a partir d'aquella hora s'iniciarà l'horari restringit, únicament per a residents al barri, els comerciants de la zona, taxis, i vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

A banda del temps mínim de cinc minuts, també es va aprovar una ampliació del temps de permanència, que ha passat de ser d'un quart d'hora a vint minuts, excepte pels vehicles comercials que podran estar-hi mitja hora, i els que tenen garatge al barri, que hi tenen estada il·limitada. També se'ls podran atorgar permisos excepcionals, verificats per la policia local.

Quatre punts d'entrada

L'Ajuntament ha establert quatre únics punts d'entrada. Són al carrer Mossèn Cinto Verdaguer des del pont d'Olot, la plaça de l'Ajuntament, el carrer de les Vinyes des de la carretera de Ribes i el carrer Pirineus. Aquest darrer punt queda reservat als usuaris de garatges del mateix carrer o als vehicles de seguretat i urgències. Pel que fa a les sortides n'hi haurà cinc, a la plaça Gran, la plaça de l'Ajuntament, la plaça Cívica, el carrer Pirineus i el carrer Donya Estasia.

Les càmeres de videovigilància fotografiaran la matrícula i el vehicle per constatar que el seu titular està autoritzat a entrar al centre en horari restringit, i que compleix el minutatge que s'ha establert. Les persones autoritzades hauran d'aportar les seves dades a l'Ajuntament.

En cas d'incompliment de la normativa, es denunciarà i incoarà el procediment sancionador. La instal·lació de les càmeres permetrà anul·lar les pilones, que durant els anys que han estat actives han provocat diversos accidents amb vehicles, i han tingut reiterades avaries amb un considerable cost de manteniment.