Alfons Palacios, regidor a Mataró, va ser escollit ahir com a nou president de MES, Moviment d'Esquerres, en substitució de la rosinca Magda Casamitjana. Moviment d'Esquerres va celebrar ahir la seva Assemblea General, que té les funcions de Congrés del Partit, i va escollir un nou president, una nova direcció i un nou consell polític.

Palacios ocuparà el càrrec que deixa Casamitjana mentre que els gironins Carles Ferreira i Amèlia Barbero seran dos dels nous integrants de la direcció. Ferreira, assessor del grup municipal ERC-MES a Girona, desenvoluparà tasques d'acció política, mentre que l'exregidora socialista per Girona, Amèlia Barbero, pren la secretaria de coordinació territorial.

També s'incorporen com a nous membres de la direcció Jordina Freixenet, Carles Manjón, Ferran Villaseñor, Joan Carles Infantes, Vicent Villena, Carme Labòria i Pere Oriol Costa.

Alfons Palacios, que va ser militant del PSC durant 20 anys, va explicar que pretén ocupar una presidència el màxim de plural, on hi hagi representades i coordinades totes les veus que representa la formació.

Per la seva banda, l'exsocialista Magda Casamitjana va destacar que considera que ja ha complert la tasca que li havia estat encomanada, però continuarà com a membre nat a la Direcció en virtut del seu càrrec de Diputada al Parlament. Al seu torn, van assistir a l'acte de cloenda i van prendre la paraula els diputats de Junts pel Sí Carme Laïlla, Fabián Mohedano, Eduardo Reyes, Germà Bel i Josep Maria Forné.

Regidor del partit a Mataró

Nascut a Sevilla però resident a Mataró des dels 9 anys, Alfons Palacios va militar al PSC durant més de dues dècades. Va ajudar a impulsar noves formacions vinculades al socialisme sobiranista com Moviment Catalunya, que posteriorment es va unificar amb NetCat per formar Moviment d'Esquerres. Actualment, des de MES Mataró, forma part de la comissió d'enllaç amb ERC, amb qui conforma el grup municipal a l'Ajuntament. És enginyer en Informàtica i professor al Tecnocampus de la Universitat Pompeu Fabra.