Vuit nous instituts s'han sumat per al pròxim curs 2016-2017 a la xarxa de centres InnovaFP, formada per uns 60 centres educatius de tot Catalunya, i en els quals es desenvolupen projectes d'innovació per a empreses i organitzacions pròximes a aquests.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ahir va presentar la incorporació dels nous centres a la xarxa InnovaFP, l'objectiu de la qual és «potenciar la innovació i la transferència de coneixements dels centres a les empreses», va indicar. Des de 2011, aquesta xarxa d'instituts de FP ha desenvolupat 312 treballs diferents, en els quals han participat 38 centres amb projectes, 178 empreses, 617 alumnes, 245 professors i s'ha aconseguit una facturació de 224.086 euros.

Entre d'altres iniciatives, s'han realitzat actuacions en col·laboració amb organitzacions no governamentals, com la creació d'una escola professional al Senegal, orientada a formar joves en la construcció i també d'un grup de formació musical. També s'ha dissenyat una màquina per a una empresa del sector agrari, que permet realitzar un tractament fitosanitari de forma innovadora i que han patentat l'alumne i el professor que l'han creat.

A les comarques gironines, formen part de la xarxa els instituts Josep Brugulat, de Banyoles; La Garrotxa, d'Olot; Montilivi i Narcís Xifra Masmitjà, de Girona. La resta estan ubicats a Barcelona, Lleida, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Sadurní d'Anoia, el Vendrell, Reus, Molins de Rei, Tarragona, Granollers, Sabadell, Badia del Vallès, Tortosa, Mollet del Vallès, Terrassa, Vic, Reus, Cambrils, Cornellà de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Sant Vicenç dels Horts, Valls, Montcada i Reixac, Rubí, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Mataró, Amposta i Mollerussa.