El Departament d'Agricultura ha començat a abonar 6.741.430,65 euros corresponents a la campanya 2015 dels Ajuts d'Agricultura Ecològica i Producció Integrada.

En el cas de la convocatòria d'ajuts a l'Agricultura Ecològica, se'n beneficiaran 93 productors gironins amb un total de 218.500 euros. Aquesta operació compensa el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l'operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l'ús de mitjans de sanitat vegetal utilitzables en producció ecològica, l'ús de material vegetal certificat i l'increment de mà d'obra que solen tenir la majoria d'operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s'estableix un ajut per als cultius qualificats d'ecològics i un altre d'específic per al període de conversió.

Pel que fa als ajuts a la Producció Integrada, 94 productors gironins rebran 306.600 euros. Els ajuts van destinats a reduir la contaminació d'aigües i sòls, fomentar la biodiversitat i millorar l'eficiència dels recursos naturals, donant suport a l'adopció de metodologies de producció vegetal que utilitzin al màxim els recursos i mecanismes de producció naturals per tal d'assegurar, a llarg termini, una agricultura sostenible i la protecció dels recursos naturals.

Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s'emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural 2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, i en el cas de l'Ajut a l'Agricultura Ecològica també amb fons del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Amb aquests ajuts, el Departament continua efectuant els pagaments del PDR.cat2020.