La població de perdiu blanca es manté estable aquest any

S´han censat tres sectors al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser; l´Alt Pirineu; Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

12.07.2016 | 10:36
La població de perdiu es manté estable

Des de fa 10 anys el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals de la Generalitat realitza censos primaverals de la perdiu blanca, una espècie protegida, per determinar les densitats de mascles territorials i censos d´estiu per obtenir dades sobre el nombre de cries per femella.

Les dades del primer semestre de 2016 mostren una certa estabilitat, tot i que les poblacions més orientals tenen índexs més febles que a la zona axial pirinenca. En aquest primer recompte s´han censat tres sectors al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser; l´Alt Pirineu; Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La metodologia és complexa perquè cal accedir a zones elevades i dur a terme la localització dels mascles territorials mitjançant la detecció del seu cant des de punts fixos d´escolta, abans de la sortida del sol.

La perdiu blanca és una de les poques espècies d´aus que viuen a Catalunya originàries de l´Àrtic.

L´aïllament als Pirineus, concentrat sobretot a la zona del Puigmal-Canigó, ha provocat una diferenciació genètica respecte a altres poblacions europees, fins i tot de les més properes, als Alps. Això està reduint la diversitat genètica encara més, si la comparem amb la resta dels Pirineus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema