Els veïns de Santa Pau, a la Garrotxa, han recuperat la normalitat en el subministrament d'aigua després que una avaria produïda per una tempesta elèctrica hagi afectat aquest cap de setmana una cinquantena d'habitatges. Els llamps que van caure divendres sobre el municipi van desconfigurar el sistema de telecontrol dels dipòsits del pou més important de la vila, el que es troba ubicat a la zona esportiva. Les alarmes no van saltar i, per tant, no es va poder detectar que els dipòsits estaven gairebé buits.

Els operaris de l'empresa concessionària, Aigües de Catalunya, ja havien resolt la incidència ahir al matí, però tornaran a examinar la zona els propers dies per identificar l'origen del problema -segons va explicar l'alcalde. L'Ajuntament de Santa Pau traurà aviat a licitació la construcció d'un nou pou per evitar situacions similars.

Una part del poble de Santa Pau, la que s'abasta del pou situat a la zona esportiva, ha patit problemes en el subministrament d'aigua al llarg d'aquest cap de setmana.

La matinada de dissabte a diumenge, alguns veïns van veure com la pressió d'aigua es reduïa sensiblement i com, en moments puntuals de la jornada de diumenge, de les aixetes no sortia ni una sola gota.

Els operaris van posar-se mans a l'obra per resoldre el problema, que ha estat conseqüència de la forta tempesta elèctrica que va caure divendres sobre el municipi. Les alarmes que habitualment avisen del baix nivell d'aigua dels dipòsits no van saltar, i tampoc va funcionar el sistema que permet rearmar les cisternes en cas de baixada elèctrica.

A primera hora de la tarda d'ahir, la incidència ja havia estat completament resolta, ja que els nivells d'aigua dels dipòsits havien remuntat. Així ho va assegurar l'alcalde, Josep Companys, que va afirmar que el poble no ha de témer pel subministrament, malgrat que es preveu un important augment del consum d'aigua per l'onada de calor. «Tenim un bon cabal dels pous i esperem que aquest sigui un estiu normal», va assenyalar.

Tanmateix, tècnics d'Aigües de Catalunya revisaran a fons tot el subministrament per identificar l'origen del problema i saber per què es van desconfigurar els sistemes de telecontrol. A més, l'Ajuntament traurà a licitació la construcció d'un nou pou en els propers mesos per evitar futurs problemes d'aquesta mena i garantir, així, la sortida d'aigua a les cases del poble.