Aquesta vegada no han utilitzat explosius però el mal ha estat ­igual de gran. Un grup de lladres va arrencar literalment ajudats d´eines un caixer automàtic del Banc Santander que hi ha a la plaça de Josep Anselm Clavé de Sant Joan de les Abadesses.

Ho van fer ràpidament i amb poca estona van aconseguir emportar-se el botí en un vehicle robat. Una furgoneta que es va localitzar poc després en una àrea del mateix poble.

Els quatre encaputxats que van participar el robatori que va tenir lloc pels voltants de quarts de tres de la matinada de dimecres a dijous. Els Mossos van rebre l´alerta en sonar l´alarma. Els lladres però van tenir temps a robar i un cop van pujar el caixer a la furgoneta van triar una zona propera, la Colònia Llaudet del mateix municipi, per aconseguir els diners que hi havia emmagatzemats a dins de l´aparell del banc.

Mentre els Mossos de la unitat d´investigació prenien vestigis i mostres a la zona del caixer que havia quedat ben destrossada, diverses patrulles del cos policial van sortir a buscar els lladres.

Uns agents dels Mossos van sentir sorolls de radial i van localitzar la furgoneta robada i els lladres in fraganti quan obrien la caixa forta bancària.

Els lladres no van tenir temps per obrir el caixer i no es van emportar el botí. Si no que el grup de quatre encaputxats van arrencar a córrer i els Mossos d´Esquadra ahir va estar pentinant per aquesta zona del Ripollès i la Garrotxa per tal d´enxampar-los.

De moment, no hi ha cap detingut. La destrossa que van fer els lladres va ser molt gran, van fer forats al sostre (butron) i també amb malls fan donar cops a la zona de la vidriera, entre d´altres.

Altres casos

Aquest no és el primer intent de robatori d´un caixer de les últimes setmanes. Recentment, però amb explosius, n´hi ha hagut a Tamariu i Riudellots de la Selva.