Malgrat que les temperatures han donat una petita treva durant les darreres dues jornades, Protecció Civil va posar ahir en alerta per incendi un total de catorze comarques catalanes, entre aquestes, quatre localitzades a les comarques de Girona. L'Alt i el Baix Empordà van ser les dues que van entrar més rapidament a la llista negra del Servei de Prevenció d'Incendis Forestals, que les va col·locar al grup de les que podien tenir un risc molt alt d'incendis forestals.

Altres llocs que registraven una situació semblant van ser Bages, Anoia, Segarra, Alt Penedès, Baix Penedès, Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà, Urgell, Garrigues, Priorat, Baix Camp, Segrià, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Baix Ebre. Altres comarques no es van trobar en un estat tan crític però, igualment, Protecció Civil va determinar que presentaven un risc elevat de focs forestals, com és el cas del Gironès i de la Selva. A més d'aquestes dues, Moianès, Osona, Solsonès, Noguera, Alt Urgell, Vallès i Occidental, Maresme, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf i Montsià van registrar el mateix estatus.

Un perill accentuat

La preocupació va derivar en gran part de les condicions meteorològiques que es van registrar durant la jornada d'ahir. Els episodis de vent amb mestral al terç sud i la tramuntana a l'Empordà, conjuntament amb humitats relatives mínimes baixes en algunes zones, van accentuar encara més les alertes.

Davant d'aquest risc, Protecció Civil va activar la prealerta del pla Infocat i va demanar que s'extremin les precaucions en activitats a l'entorn de zones forestals. També van insistir a evitar accions que puguin generar un incendi i trucar al 112 davant qualsevol indici de fum.