La urbanització del carrer del Pla, l'obra de més envergadura d'aquest mandat a les Planes d'Hostoles, encara la recta final després de més deu anys de discutir-se'n la necessitat. L'obra està pressupostada en 520.000 euros i la seva execució estava pendent des del 2012. Un cop iniciades, ara es preveu que s'acabin a mitjans d'agost.

El motiu principal per aquest retard és que, tot i que la Generalitat hauria de finançar la meitat del cost del projecte, no hi ha data per fer efectiva l'aportació. Per aquesta raó, i segons informava Ràdio Olot, ha calgut esperar que l'endeutament de l'Ajuntament de les Planes es reduís el suficient per poder sol·licitar un crèdit. En cinc anys, el deute municipal ha passat del 80% al 30%. En declaracions a l'emissora, l'alcalde de les Planes d'Hostoles, Eudard Llorà, va explicar que el Consistori no ha volgut carregar més les contribucions especials que han de pagar els veïns.

Quan la Generalitat ingressi els diners que ha d'aportar al projecte, servirà per amortitzar 240.000 euros del crèdit demanat per l'Ajuntament; aquest anirà pagant els 260.000 restants.