El Departament d´Ensenyament ja ha repetit les adjudicacions provisionals de professorat per al curs vinent, dos dies després que un error informàtic invalidés la primera assignació de places.

Aquesta errada va alterar l´ordre de les llistes amb la puntuació de cada professional i va deixar sense plaça docents amb anys d´experiència, mentre que en va donar a d´altres de novells. El problema va afectar, sobretot, els interins però també funcionaris de carrera.

La Conselleria que dirigeix Meritxell Ruiz s´ha afanyat a corregir l´error i aquest divendres al matí ja havia publicat les noves llistes. Val a dir que hores abans, dijous, des del Departament d´Ensenyament no sabien concretar quan es podria repetir el procés.

El que estava clar era que s´havia de fer amb celeritat, perquè l´equivocació s´ha produït en la fase d´adjudicacions provisionals, després de la qual els docents tenen tres dies per presentar reclamacions. Tot seguit es durà a terme les assignacions definitives, un tràmit que segons el calendari del mateix Departament s´ha de resoldre abans que acabi el juliol. Les adjudicacions seran efectives a partir de l´1 de setembre.

Els sindicats educatius, representants dels docents, van criticar durament l´errada informàtica d´Ensenyament i ahir també en van publicitar la nova resolució.