El Departament d'Ensenyament va repetir ahir les adjudicacions provisionals de professorat per al curs vinent, dos dies després que un error informàtic invalidés la primera assignació de places.

Aquesta errada va alterar l'ordre de les llistes i va deixar sense plaça docents amb anys d'experiència, mentre que en va donar a d'altres de novells. El problema va afectar, sobretot, els interins.

La Conselleria que dirigeix Meritxell Ruiz s'ha afanyat a corregir l'error i ahir al matí ja havia publicat les noves llistes. Val a dir que hores abans, dijous, des del Departament d'Ensenyament no sabien concretar quan es podria repetir el procés.

El que estava clar era que s'havia de fer amb celeritat perquè l'equivocació s'ha produït en la fase d'adjudicacions provisionals, després de la qual els docents tenen tres dies per presentar reclamacions. Tot seguit es duran a terme les assignacions definitives, un tràmit que segons el calendari del mateix Departament s'ha de resoldre abans que acabi el juliol. Les adjudicacions seran efectives a partir de l'1 de setembre.

Els sindicats educatius, representants dels docents, van criticar durament l'errada informàtica d'Ensenyament i ahir també en van publicitar la nova resolució.