Durant el mandat de Vilaplana, el Col·legi ha lliurat els primers premis Bonastruc ça Porta, uns guardons que tindran continuïtat, explica, i que «reconeixen la tasca dels professionals i equips mèdics per posar en valora la seva tasca i prestigiar la figura del metge».

Afegeix el president que també s'han fet dues enquestes per buscar el parer dels professionals. Una s'ha centrat en les dades sociodemogràfiques dels col·legiats per conèixer si tenen dependents a càrrec seu i els seus aspectes laborals per donar un impuls al pla de protecció social del Col·legi de Metges. La segona, en canvi, s'ha centrat en l'activitat privada dels facultatius per realitzar un rànquing d'asseguradores i mútues que treballen a les comarques gironines. Els resultats, avança, es coneixeran durant l'estiu, i ajudaran tan a saber l'opinió del professional com a què la ciutadania sàpiga què hi ha darrer de cada assegurar «i que ha de tenir en compte en la lletra petita.

Pel que fa a l'afer Fernández Díaz, sent «molta tristor» en sentir que algú treballa per destrossar el sistema sanitari. «No tenim la sanitat destrossada, no ho han aconseguit, però ho han intentat des del punt de vista reputacional», diu vehement. «Parla poc de la qualitat democràtica de l'estat que un ministre i el director d'Antifrau treballin per destrossar el que costa tant construir, la reputació d'un sistema sanitari que és admirat internacionalment, que hi treballin en contra només perquè té el cognom "català"», afirma el president dels metges gironins.