La fins ara directora general de Turisme, Marian Munro, acaba d'anunciar que deixa el seu càrrec per anar a l'empresa privada.

Des de Federatur, volem deixar constància de la tasca portada a terme durant els anys que ha estat en el càrrec de directora general. La seva labor ha estat immensa i sempre ha destacat per la seva professionalitat en qualsevol aspecte relacionat amb el turisme de casa nostra. Bona mostra n'és el fet que ha passat per tres consellers. En el sector privat la trobarem molt a faltar.

Però si en general el sector turístic està molt satisfet de la seva immensa feina, el nostre sector, el dels Apartaments Turístics i Habitatges d'Ús Turístic (HUT), encara n'està molt més. Si a Catalunya tenim els Decrets d'Allotjament que tenim, i en concret per la nostra àrea d'actuació, és gràcies a la seva intel·ligència, capacitat de diàleg, comprensió i treball costat a costat amb nosaltres. Tot això va permetre la redacció d'aquests decrets que són, a dia d'avui, l'enveja de tot l'Estat i que, a més, són punt de referència per moltes altres Comunitats a l'Estat, però també a molts llocs d'Europa.

Un altre tema important va ésser la seva tenacitat en la implantació de la famosa taxa turística, a la qual tot el sector de l'allotjament de Catalunya (jo inclòs -ho reconec-) ens vàrem oposar molt tossudament. Al final, hem de reconèixer que no suposat cap dificultat ni cap problema. Al contrari, la taxa turística és una ajuda per finançar la promoció turística de casa nostra i així ho vull reconèixer.

També vull agrair-li, i molt especialment, tota la feinada que conjuntament amb les associacions d'Apartaments Turístics, ha portat a terme per regularitzar l'oferta i fer que ja hi hagi, arreu de Catalunya, quasi 52.000 apartaments legalitzats, que representen 260.000 llits. Nosaltres, des de Federaur, continuarem denunciant els apartaments il·legals fins al moment en què la totalitat de l'oferta sigui legal.

Moltes gràcies, Marian, per totes aquestes tasques i moltes altres que has dut a terme en els últims anys. Et trobarem a faltar molt i desitgem que tinguis molta sort a l'empresa privada, te la mereixes!