Les temperatures han experimentat des de dissabte una pujada progressiva que s'allargarà previsiblement fins dijous. Dins d'aquesta onada, avui es podria activar l'alerta groga a Girona, segons apunta l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Així, es preveu que els termòmetres s'enfilin avui als 34ºC a causa de l'arribada d'una massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica.

Un episodi semblant es pronostica a Lleida i a 37 províncies espanyoles més que podrien entrar en alerta groga o taronja en el dia d'avui, segons un comunicat d'Aemet. Un augment que anirà acompanyat d'una situació d'estabilitat atmosfèrica.

També el Servei de Meteorologia de Catalunya (SMC) ha emès un avís en què especifica que entre demà dimarts i fins dijous es preveu un episodi alt de calor a bona part de Catalunya, on se superarà el llindar de temperatura màxima extrema. Així, aquesta setmana es podria produir la primera onada de calor de l'estiu. Es preveu que les temperatures més altes es registrin a les comarques de l'interior com la Garrotxa i el Ripollès, que podrien arribar dimarts als 35ºC.