L'Oficina de Transparència de la Diputació de Girona, que s'encarrega d'ajudar els 187 municipis gironins amb menys de 5.000 habitants, ha format enguany més de 300 persones en transparència. Aquest servei dóna suport als ens locals perquè el seu personal es formi i pugui complir les obligacions marcades per la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

L'Oficina de Transparència de la Diputació assessora i dóna suport integral als ajuntaments de la demarcació, oferint-los la possibilitat de tenir un portal de transparència al seu propi web. Es tracta del portal marc elaborat pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya arran del conveni signat entre les administracions catalanes per ajudar el món local en el desplegament de la Llei de transparència.

Les sessions formatives sobre l'edició del portal de transparència, organitzades a les seus dels consells comarcals i dirigides als treballadors de l'administració local, es varen desenvolupar en dues parts: a la primera, de caràcter teòric, es va exposar el projecte comú de la Llei de Transparència de Catalunya, els recursos del Consorci AOC i la informació de transparència que els ajuntaments han de publicar. Durant la segona part, es van impartir els coneixements tècnics tant per a la gestió com per a l'edició dels continguts.