L'incendi de Juià s'ha donat per extingit poc abans de la mitjanit per part dels Bombers. Segons els Agents Rurals, el foc ha cremat 6,28 hectàrees de rostolls.

L'incendi va fer tallar la circulació de trens prop de mitja hora entre Flaçà i Girona. El foc, que es va declarar a primera hora de la tarda d'ahir, en uns camps propers a la via del tren i a la central elèctrica i va mobilitzar nou dotacions terrestres dels bombers i una d'aèria. La zona afectada és al peu de les Gavarres.

Els Bombers van rebre l'avís del foc a un quart de 4 de la tarda i van demanar a Renfe que aturés el pas de trens per la zona, per poder treballar en l'extinció de l'incendi. El tall va afectar els combois de les línies R11 i RG1 a partir de les 4 i 10 minuts. Com a conseqüència, durant la mitja hora següent no va circular cap tren entre Girona i Flaçà i es van generar retards de 30 minuts de mitjana a la resta de serveis. Un cop restablert el trànsit, la companyia va informar que els retards es van mantenir fins cap a les 6 de la tarda, quan va assegurar que la situació s'havia normalitzat.

Aproximadament una hora després de rebre l'avís, els bombers ja havien aturat tant el cap com la cua del foc i a les 6 l'havien estabilitzat, però van continuar remullant-lo perquè encara no es podia donar per extingit; a tres quarts de 8 del vespre van notificar que estava controlat. L'ADF Gavarres va col·laborar amb els bombers, llaurant el sòl amb els tractors i portant aigua, igual que l'Associació de Voluntaris per a la millora i protecció de l'entorn natural de Sant Martí Vell, Juià i Celrà.