Una veterinària de Vidreres que havia estat inhabilitada divuit mesos pel col·legi professional de Girona ha estat jutjada avui després que, durant aquell temps, suposadament realitzés dues intervencions a animals que van precisar atenció posterior en altres centres.

Segons l'escrit de la fiscalia, l'acusada, Natalia R., és autora de dos delictes de desobediència greu a l'autoritat a l'haver fet cas omís de la sanció que li va imposar el Col·legi de Veterinaris de Girona.

Des que va començar la inhabilitació el 30 de juny del 2012, el primer cas que es relata és el de la castració d'un gos el 23 de setembre d'aquell mateix any.

Cinc dies després d'aquella intervenció, segons la fiscalia, l'animal va haver de ser traslladat a una clínica de Cassà de la Selva en estat greu.

El segon cas es remunta a l'11 de gener del 2013 i es va tractar d'una operació a una gossa amb posterior infecció de la ferida que va obligar la seva propietària a portar-la a un altre centre veterinari.

La fiscalia ha sol·licitat setze mesos de presó pels dos delictes dels quals acusa, mentre que la defensa ha al·legat que les intervencions van ser realitzades per un altre professional diferent de la processada.