L'Ajuntament de Besalú té previst aprovar per la tardor un reglament de serveis funeraris adaptat a la normativa europea. La idea és incentivar la competència al sector i evitar duplicitats de serveis. La intervenció de 2 empreses en un sol servei funerari va ser denunciat pel grup del PSC al Consell Comarcal de la Garrotxa.

A la pràctica, una empresa feia el servei de missa i cementiri i una altra, el de vetlla, pel fet de tenir limitacions territorials. La voluntat és que els usuaris puguin escollir amb plena llibertat l'empresa que hagi de fer la totalitat del servei.

El reglament serà una part més de la millora en els serveis funeraris a la localitat. Fa pocs dies, l'empresa Mémora va posar en servei un tanatori al polígon de can Ring. L'edifici de serveis funeraris evitarà els desplaçaments a Banyoles i Olot, als quals es trobaven obligats els habitants de Besalú i la seva zona d'influència: Argelaguer, Maià de Montcal, Sant Ferriol i Beuda. L'immoble de sales de vetlla era un equipament demanat per la municipalitat. Al 2007 l'Ajuntament va encarregar la redacció d'un projecte que al final no es va poder fer.

Ara, la competència pels serveis l'ha fet possible. A Besalú i la seva zona d'influència és moren de 40 a 50 persones per any.